CONTACTATI-NE
0720 144 544

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Crama Viisoara

Crama Viisoara

Vinuri romanesti

Nume predestinat productiei de vinuri al caror gust ramane in memorie, prin eforturile unor pasionati, Viisoara a redevenit ceea ce a fost candva: satul dintre vii. Toate viile de aici sunt tinere, fiind replantate. Materialul saditor a fost adus din Franta, de la binecunoscuta pepiniera viticola Morisson Couderc, cu peste 130 de ani experienta in domeniu.

Zona in care se afla satul Viisoara intruneste conditiile ideale pentru cultura vitei de vie. Climatul bland al Dobrogei, pamanturile calcaroase si lipsa apei din abundenta determina ca strugurii sa fie bogati in zaharuri. Terenurile pe care s-au plantat viile sunt expozitionale. In mare parte fiind pe panta, se bucura de o o expunere foarte buna la soare. Prin urmare, vinurile obtinute au o dulceata naturala. Localnicii – romani, turci si tatari – le pretuiesc si stapanesc bine arta de a le produce.

Soiurile cultivate cu material adus de la Morisson Coudercsunt albe si rosii

Mai mult de 200 de hectare de vita de vie nobila de la Viisoara produc, in proportii aproximativ egale, 50% soiuri albe de vin si 50% soiuri rosii:

•             categoria soiurilor albe include: Feteasca Alba, Feteasca Regala, Pinot Gris, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tamaioasa Romaneasca si Riesling Italian;

•             pe de alta parte, soiurile rosii includ: Pinot Noir, Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.

Productia de vinuri albe si rosii este completata de aceea a vinurilor roze, care au castigat un public aparte, format din tineri si reprezentante ale sexului frumos, indiferent de varsta. Vinurile roze se obtin prin procesarea imediata a strugurilor rosii, manopera care are un rezultat rapid- in doar cateva  ore obtinandu-se un vin roze cu o culoare asememanatoare foitei de ceapa.

Gamele cramei includ: Cuvee Ioan (premium), Conu Albu și Via Maria (vinuri seci), Nostalgia (vinuri demiseci), Liliana (vinuri demidulci). Mai multe vinuri obtinute la Viisoara au fost premiate in cadrul concursurilor din domeniu.

Alte plusuri semnificative ale vinurilor obtinute la Viisoara

Un alt plus al vinului produs la Viisoara consta in modul in care sunt culesi strugurii. Cand fiecare soi ajunge sa contina o cantitate suficienta de zahar, strugurii sunt culesi manual. In crama nu se utilizeaza zahar si nici  alti indulcitori, fiind suficient zaharul pe care strugurii il contin. Procesarea strugurilor se face in crama construita in 2016, dotata cu tehnologie inovativa, In Crama Viisoara, maturarea vinurilor se realizeaza in mai multe tipuri (7) de baricuri de stejar, cu origini diferite si diverse grade de prajire a lemnului.

Si daca in discutie intra plusurile vinurilor de la Viisoara, nu se poate trece peste faptul ca se proceseaza doar struguri din recolta proprie. Prin urmare, nu se achizitioneaza struguri obtinuti de pe alte plantatii. Justificarea producatorilor este simpla si logica: atat timp cat nu cunosc   cum au fost exploatate viile, tehnologia utilizata, daca au fost utilizate sau nu pesticide, garantia si calitatea strugurilor nu pot fi apreciate. 

„Dam o atentie deosebita strugurilor pentru ca vinul bun incepe in vie, iar in crama strugurele bun doar se proceseaza. Interesul nostru este ca strugurele sa fie de cea mai buna calitate!”

Seteaza descrescator

   

23 Articol(e)

Seteaza descrescator

   

23 Articol(e)