CONTACTATI-NE
0720 144 544

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Aparate, Invertoare de sudura, accesorii

Tipuri: MMA, MIG, MAG, TIG

Esti pasionat de bricolaj si un mester desavarsit? Iti plac proiectele si ai mereu idei creative de a aranja lucrurile din gospodarie? Atunci, cu siguranta, un aparat de sudura iti va prinde foarte bine!

 Indiferent ca esti sudor profesionist sau amator, caruia nu ii plac lucrurile neterminate sau stricate in gospodarie, ti-am pregatit o gama diversificata de aparate de sudura, in functie de nevoile tale, la preturi foarte accesibile!

 Si pentru ca nu este o achizitie pe care sa o faci in fiecare zi, trebuie sa stii cateva informatii utile despre modelele existente si chiar sa iti pui urmatoarele intrebari:

  • Ai mai sudat pana acum?
  • Pentru ce materiale ai nevoie de sudura cel mai des?
  • Vei folosi aparatul in aer liber sau in atelier?
  • Care este suma de bani pe care o aloci pentru achizitie, iar ulterior pentru consumabile.

 Pe scurt, iata la ce sa fii atent cand cumperi un aparat de sudura:

 Calitatea sudurii - Daca ai nevoie de sudura la o buna calitate, ideal ar fi sa alegi aparatele de sudura TIG. In caz contrar, daca ai proiecte pe metale ruginite sau murdare, ar fi indicat sa optezi pentru un aparat de sudura cu flux, care asigura o sudura rezistenta.

 Conditiile de sudare - Daca iti faci treaba in aer liber, oricand vremea poate deveni neprielnica. De aceea, este indicat sa optezi pentru aparatele de sudura cu flux (ideale in conditii de vant puternic).

 Grosimea materialelor - este un alt element de care sa tii cont in alegerea unui aparat de sudura. Pentru metalele groase poti opta pentru cele cu electrod, iar pentru cele subtiri, pentru un aparat  MIG sau TIG.

Procedee de sudura si tipuri de aparate:

  • Sudura electrică pe arc – este metoda de lipire a două obiecte prin topire, in anumite conditii de temperatura;
  • Sudura cu eletrod invelit MMA - este procedura clasica si cea mai des utilizata. Aceasta presupune aplicarea tensiunii unui electrod, materialul care urmeaza să fie sudat se conecteaza la masa sursei de tensiune. Prin apropierea electrodului de materiale se inchide un circuit electric fiind realizata sudarea materialelor.
  • Sudura tip MIG-MAG - este o procedura similara celei clasice cu electrod, dar care adaugă în plus un gaz protector pentru baia metalică și arcul electric. Gazul utilizat poate fi de doua feluri, adica gaz inert (MIG) - argonu sau heliul, folosite în procedeul de sudare a materialelor precum cuprul, aluminiul sau magneziul, sau gaz activ, folosit pentru sudarea otelului.
  • sudura MIG-MAG Tandem - este o subprocedura care implica utilizarea ambelor tipuri de gaz amintite anterior pentru a obtine o metoda tehnologica mult mai eficienta, fiind o alternativa avantajoasa la sudarea sub flux.
  • sudare TIG (sau WIG - Wolfram Inert Gas) - este o metoda in care arcul arde intre electrodul de wolfram și piesa care este sudata. Aceasta metoda de sudura este una mai evoluata decat cea clasica si este ideala pentru materiale precum otel, aluminiu, cupru, nichel sau aliaje diverse.

Apare de sudura & Accesorii

Aveti FILTRE active (selectate)

Seteaza descrescator

   

1 Articol(e)

Seteaza descrescator

   

1 Articol(e)