CONTACTATI-NE
0720 144 544

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Castel Mimi

Vin Castel MIMI

Republica Moldova

Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova de inalta calitate, cu o experienta de secole, cu respect profund pentru traditii, ce poarta semnatura ilustrului vinificator Constantin Mimi.

Acesta si-a dedicat intreaga viata culturii vitei de vie si a vinurilor, reusind sa devina cel mai ilustru vinificator al secolului al XX-lea. Datorita lui si a vinurilor Mimi, Moldova se regaseste astazi printre liderii mondiali ai vinurilor.

Se naste la 2 februarie 1868, intr-o familie de greci, pentru ca la doar 23 de ani sa mosteneasca pamanturile familiei, peste 900 de desetine de pamant, aflate in localitatea Bulboaca. In 1893, planteaza primii butasi de vita de vie, marcand inceputul cramei si a vinurilor ce urmeaza a fi produse.

Din 2000, crama MIMI isi continua procesul de dezvoltare si modernizare, pentru ca in 2010 sa fie dotata cu aparate de ultima generatie pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Din 2011, castelul construit de Constantin Mimi isi redeschide portile vizitatorilor, dupa o restaurare complexa ce a durat mai bine de 5 ani.

Astazi, pasionatii de vinuri se pot delecta nu doar cu licoarea lui Bachus creata la cel mai inalt standard de calitate, dar pot vizita si conacul construit, o capodopera de peste un secol.

Printre colectiile de pret ale cramei Mimi se numara: colectia Reserve(cu vinurile Merlot si Sauvignon Blanc), colectia Clasica (ce cuprinde sortimentele de vinuri Mimi (Feteasca Alba si Neagra, Merlot, Sauvignon Blanc etc), colectia AnimAliens (ce cuprinde vinuri nematurate in butoi, ce si-au pastrat vigoarea si caracterul tanar), colectia Select (cu vinuri proaspete si fructate), iar ultima Ice Wine, ce cuprinde vinuri – desert atent alese.

Toate aceste vinuri moldovenesti deosebite, invaluite de istoria cramei, le gasiti in magazinul nostru!