CONTACTATI-NE
0720 144 544

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.
Timbrus

Vin Timbrus

TIMBRUS este un proiect de producere a unor vinuri noi, din categoria Premium, destinate in primul rand zonei Horeca.

Cuvantul „Timbrus” vine de la timbru, un simbol al scrisorii, inmanata personal destinatarului. Crama Timbrus, reprezinta un mesaj personal al vinificatorului, adresat celor care stiu sa aprecieze vinurile.

Istoria cramei isi are inceputurile in 2009, odata cu achizitionarea terenurilor agricole la Purcari, regiunea in care, inca din secolul al XIX-lea, erau produse sortimente de talie mondiala.

Podgoriile Timbrus sunt situate in regiunea Purcari, in partea de Sud-Est a Repubicii Moldova. Solul negru, este drenat si argilos iar apropierea de apa Nistrului, asigura stabilitate climatica, protejeaza podgoriile in caz de inghet sau vara pe timp de canicula.

In acest climat propice, sunt cultivate cu succes atat soiurile clasice, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet, cat si soiurile autohtone, precum Rara Neagra, Feteasca Neagra si Viorica, dar si soiuri mai rare, precum Saperavi, Malbec, Shiraz. Din oricare dintre soiuri, rezulta un vin exceptional.

Secretul vinului Timbrus consta in abordare corecta europeana, in toate etapele, de la plantarea butasilor atent selectionati, pana la vinificare si maturare naturala in baricuri de lemn de stejar francez si american, imbuteliere si invhechirea in sticle, in conditii de temperatura si umiditate controlate.

Vinurile sunt create de faimosul enolog spaniol Manuel Ortiz, ce a lucrat in cele mai faimoase vinarii din Europa, America Latina si Rusia.

Toate vinurile produse au obtinut categoria: IGP - Indicatie Geografica Protejata.

Seteaza descrescator

   

14 Articol(e)

Seteaza descrescator

   

14 Articol(e)