CONTACTATI-NE
0720 144 544

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

Vinuri de Colectie

Vinurile de colectie sunt un cadou deosebit, cu care sigur vei obtine zambetul si recunostinta celor pasionati de licori exclusiviste, ce doresc a avea in vinoteca personala sortimente valoroase si unicate.

Relativ noua in Romania, pasiunea pentru achizitia si degustarea vinurilor vechi atrage tot mai multe persoane, unele dintre ele participand chiar si la licitatii pentru a-si completa vinoteca cu vinuri rare, exclusiviste, pentru care pasiunea nu are limita de buget.

Pe site-ul nostru am pregatit o colectie impresionanta de vinuri vechi, autohtone romanesti. Toate vinurile sunt originale, din anii si soiurile mentionate in descriere.

Unele vinuri (in functie de producator) sunt insotite si de buletine de analiza a calitatii (realizate inainte de a fi puse la vanzare pe piata), prin care se garanteaza calitatea, originea si, cel mai important, pastrarea si evolutai aromelor si gustului.

Avem grija sa oferim sortimente unice, din cei mai buni ani pentru struguri, ambalate in cutii elegante din lemn sau simple. An de an, producatorii scot sticle de vin si le analizeaza culoarea si gustul, astfel incat vinul din sticlele puse la invechit sa nu aiba nici un defect.

Prin natura sa, secretul unui vin de colectie nu sta doar in strugurii recoltati in cei mai buni ani, ci si in modul de pastrare a acestuia, dat fiind ca patina timpului trece mai cu folos peste unele vinuri.

Pretul vinurilor difera foarte mult si reflecta atat calitatea cat si unicitatea sticlei de vin (unele sunt in editie foarte limitata).

Pregatirea pentru servirea vinurilor de colectie

Ca orice sortiment de vin, fie el si nou, este necesara pregatirea. In cazul vinurilor de colectie, daca sunt consumate imediat dupa desfacere, gustul va fi neinteresant, iar aerarea licorii prea mult va faca ca gustul sa para usor metalic.

Un alt aspect de pregatire a vinului de colectie spre a va bucura de gustul perfect, consta in asezarea sticlei in pozitie vericala, cu aproximativ 24-48 de ore inainte de a fi deschisa (astfel, sedimentele de vor depune pe fundul sticlei).

Inainte de a fi scos dopul, se recomanda stergerea “buzei” sticlei cu un servetel umed, astfel incat dopul sa iasa intreg, printr-o alunecare lina. Dupa desfacerea sticlei, vinul trebuie lasat descoperit circa 1-2 ore, pentru a se produce aerarea (in 95% dintre cazuri face o diferenta semnificativa de gust).

Alegerea vinurilor vechi si recunoasterea calitatii

Primul si cel mai important aspect cu care intri in contact este sticla, respectiv eticheta. O eticheta buna si un nivel al lichidului din sticla corect, cresc considerabil sansele de a avea un vin vechipastrat bine. In industria viticola sunt trei sisteme de notare a nivelului lichidului din sticla de vin, in functie de provenienta:

VInurile cu vechime in jus de 20 de ani, trebuie sa aiba un nivel "sus", aproape de dop la aprox 3-4 cm; acest lucru sugereaza pastrarea in conditii optime.

Dupa 30 ani se accepta si o foarte usoara scadere cu 1 cm, dar trebuie verificata claritatea vinului.

In cazul sticlelor mai vechi de 40 de ani, nivelul poate fi mai scazut cu inca 1 cm, dar se recomanda imperativ  verificarea claritatii lichidului.

Sticlele de vin foarte vechi, cu un nivel ridicat, pot semnala de asemenea o schimbare recenta a dopului de catre producator, dar de obicei aceasta procedura se mentioneaza pe eticheta sau pe contraeticheta.

Disponibilitate, colectie si pret

In magazinul nostru gasiti disponibila o selectie cu cele mai bune vinuri in editie limitata, romanesti, din anii de productie recunoscuti pentru calitatea recoltei.

Pretul unei sticle de vin de colectie, reflecta calitatea vinului in functie de anul de productie, unicitatea si numarul de sticle produse, precum si costurile de pastrare si invechire in cele mai bune conditii, in crame, in conditii de temperatura si umiditate controlate. Unele sticle pot ajunge in cadrul licitatiilor pana la preturi de mii de euro.

Vinuri de Colectie Vechi

Seteaza descrescator

   

Articolele de la 1 la 24 din totalul de 64

Seteaza descrescator

   

Articolele de la 1 la 24 din totalul de 64