Jocuri si Jucarii

Fiecare jucarie a fost creata cu un scop anume la randul ei. Puzzle-urile sunt jocuri foarte apreciate de catre copii de toate varstele, dar si de catre adulti. Jocurile de societate sunt solutia perfecta pentru familiile numeroase, dar si pentru familiile in care exista un singur copil si parintii, pentru cercurile de prieteni, pe orice anotimp si in orice context.

Puzzle-urile pot fi rezolvate de la cele mai fragede varste, existand jocuri de acest tip care se adreseaza inclusiv copiilor care nu au implinit inca varsta de 1 an. Intr-adevar, acestea au mai putine piese si sunt mai simple, din materiale moi,dar sunt eficiente.

Puzzle-urile pentru copii sunt ideale pentru ca prichindeii sa isi ocupe timpul liber singuri, in timp ce jocurile de societate sunt o modalitate de socializare

Atunci cand copilul sau adolescentul nu are ce face, dar doreste sa isi stimuleze mintea si imaginatia, poate opta pentru rezolvarea unui puzzle potrivit varstei lui. Sunt copii care pot rezolva puzzle-uri cu cateva sute de piese si chiar isi aloca un timp zilnic in vederea rezolvarii acestora.

Asadar, un puzzle ii poate invata pe cei mici ce inseamna perseverenta, creativitatea, cum sa isi sporeasca imaginatia si cum sa rezolve unele probleme care li se par dificile. Adolescentii cu o personalitate exploziva fara pic de rabdare pot opta pentru rezolvarea unui puzzle pentru a se tempera, pentru a deveni mai calmi si mult mai calculati. In plus, puzzle-urile sunt si educative, imbunatatesc stima de sine si benefice pentru relaxare.

Jocurile de societate, pe de alta parte, sunt o modalitate de socializare ideala. Copiii pot petrece astfel timp de calitate impreuna cu parintii lor, pot avea mari bucurii si se pot cunoaste mai bine cu fratii sau cu prietenii. Jocurile de societate de tipul Rummy sau „Nu te supara frate”, ori alte jocuri care sunt disponibile pe piata la momentul actual sunt extrem de eficiente in crearea unor relatii si in dezvoltarea unor abilitati de gandire.

In plus, acestea ajuta la recunoasterea numerelor, a formelor, perceptia vizuala si recunoasterea culorilor, dar si la o mai buna coordonare ochi-mana si o mai buna indemanare. Pentru ca aceste jocuri pot fi luate foarte in serios, sunt copii care se supara atunci cand pierd, iar exersarea jocurilor ii va indrepta catre o atitudine potrivita ce trebuie adoptata si in viata, nu numai in cazul jocurilor de societate. Astfel copiii renunta la mandrie si la orgoliu si invata ca in viata mai si castiga, mai si pierd.

Fara doar si poate, atat puzzle-urile, cat si jocurile de societate sunt importante in cresterea si dezvoltarea copiilor, in dezvoltarea gandirii si a personalitatii. Acestea pot fi minunate pentru cei mici si de asemenea pot fi achizitionate impreuna cu cadouri potrivite pentru persoane adulte, astfel incat toata familia va fi rasplatita cu o bucurie.

Pe termen lung, aceste jocuri de societate vor invata copiii valori sociale, de etica, de comportament, precum si abilitati academice si importanta respectarii unor reguli. Nu in ultimul rand, aceste jocuri ii ajuta sa dezvolte competitivitatea, memoria, capacitatea de acumulare a informatiilor si cum sa raspunda corect la unele intrebari.