CONTACTATI-NE
0720 144 544

0Item(s)

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

Product was successfully added to your shopping cart.

VINURI VECHI DE COLECTIE

Vinurile vechi, de colectie, sunt un cadou deosebit, cu care sigur vei obtine zambetul si recunostinta celor pasionati de licori exclusiviste, ce doresc a avea in vinoteca personala sortimente valoroase si unicate.

Relativ noua in Romania, pasiunea pentru achizitia si degustarea vinurilor vechi atrage tot mai multe persoane, unele dintre ele participand chiar si la licitatii pentru a-si completa vinoteca cu vinuri rare, exclusiviste, pentru care pasiunea nu are limita de buget.

Pe site-ul nostru am pregatit o colectie impresionanta de vinuri vechi, autohtone si din intreaga lume.

Toate sortimentele prezente in magazin sunt insotite de Certificat de Atestare sau Buletin de Analiza de la producator, prin care se garanteaza calitatea, originea si, cel mai important, pastrarea acestora in conditii controlate de umiditate si temperatura.

Vinurile de vinoteca sunt o investitie. De aceea, avem grija sa oferim sortimente unice, din cei mai buni ani pentru struguri, ambalate in cutii elegante din lemn sau simple. An de an, producatorii scot sticle de vin si le analizeaza culoarea si gustul, astfel incat vinul din sticlele puse la invechit sa nu aiba nici un defect.

Prin natura sa, secretul unui vin de colectie nu sta doar in strugurii recoltati in cei mai buni ani, ci si in modul de pastrare a acestuia, dat fiind ca patina timpului trece mai cu folos peste unele vinuri. Secretul e sa stii pentru care.

Pretul vinurilor difera foarte mult si reflecta atat calitatea cat si unicitatea sticlei de vin.

Alegerea vinurilor de colectie

Primul si cel mai important aspect cu care intri in contact este sticla, respectiv eticheta. O eticheta buna si un nivel bun cresc considerabil sansele de a avea un vin pastrat bine. In industria viticola sunt trei sisteme de notare a nivelului lichidului din sticla de vin, in functie de provenienta:

- Vinurile din Bordeaux – dupa 20 de ani, acestea au un nivel al lichidului numit “Very High Shoulder“, care sugereaza pastrarea in conditii optime. Dupa 3 decenii se accepta si “High Shoulder“, dar trebuie verificata claritatea vinului. In cazul sortimentelor mai vechi de 40 de ani, minimul acceptat este “Mid-Shoulder”, dar se recomanda imperativ  verificarea claritatii lichidului.

- Vinurile din Burgundia – aceste sticle nu au “umeri”, motiv pentru care nivelul vinului se masoara in centimentri de la dop. Nivelul acceptat variaza intre 4 centimetri (pentru sortimentele de 20 de ani) si maximul este de 7 centimetri (pentru vinurile mai vechi de 50 de ani).

- Universal -  in baza caruia se pot trage concluzii cu privire la modul in care s-a pastrat sticla de vin. Sticlele de vin vechi cu un nivel ridicat pot semnala de asemenea o schimbare recenta a dopului de catre producator, dar de obicei aceasta procedura se mentioneaza pe eticheta sau pe contraeticheta.

Pregatirea pentru servirea vinurilor vechi de colectie

Ca orice sortiment de vin, fie el si nou, este necesara pregatirea. In cazul vinurilor vechi, daca este consumat imediat gustul va fi neinteresant, iar aerarea licorii prea mult va faca ca gustul sa para usor metalic. In ceea ce priveste aerarea vinurilor vechi (de 20,30,40 de ani), ce nu provin din ani consacrati, se recomanda sa nu fie aerate prea mult, iar decantarea trebuie evitata complet.

O alt aspect de pregatire a vinului de colectie spre a fi sauvurat consta in asezarea sticlei in pozitie vericala, cu aproximativ 24-48 de ore inainte de a fi deschisa (astfel, sedimentele de vor depune pe fundul sticlei).

Inainte de a fi scos dopul, se recomanda stergerea “buzei” sticlei cu un servetel umed, astfel incat dopul sa iasa intreg, printr-o alunecare lina. Dupa desfacerea sticlei, vinul trebuie lasat descoperit circa 1-3 ore, pentru a se produce aerarea (in 95% dintre cazuri face minuni).

Disponibilitate, colectie si pret

In magazinul nostru gasiti disponibila o selectie cu cele mai bune vinuri, din anii de productie recunoscuti pentru calitatea recoltei.

Pretul unei sticle de vin de colectie, reflecta calitatea vinului in functie de anul de productie, unicitatea si numarul de sticle produse, precum si costurile de pastrare si invechire in cele mai bune conditii, in crame, in conditii de temperatura si umiditate controlate. Unele sticle pot ajunge in cadrul licitatiilor pana la preturi de mii de euro.

Vinuri Vechi de Colectie

Seteaza descrescator

   

Articole 1 pana la 24 din 86 in total

Seteaza descrescator

   

Articole 1 pana la 24 din 86 in total